Gezond afvallen? Ontdek hier drie tips! | Nutrils tipt »
16597
post-template-default,single,single-post,postid-16597,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-nutrilse,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
gezond afvallen in 1 2 3

Hoe gezond afvallen?

Als je even rondsurft op het grote www, vind je in geen tijd tientallen wondermiddeltjes om snel en efficiënt af te vallen. Maar kan dat wel, snel en gezond afvallen? Zijn er wondermiddeltjes? Wel, daar moeten we je al meteen teleurstellen. Nee, helaas niet. Afvallen op een gezonde manier doe je op basis van drie elementen: eten, bewegen en rusten.

1. Je zult beter eten

Om op een gezonde manier af te vallen is het zaak om je voedingspatroon eens goed onder de loep te nemen. De kans dat je daar een en ander kan aanpassen is groot. Maar wees gerust, je hoeft jezelf niet uit te hongeren. Integendeel. Meestal is het advies zelfs om meer te eten. Méér eiwitten, méér vezels uit zo veel mogelijk plantaardige bronnen, méér gezonde vetten. En liefst niet allemaal in één maaltijd proppen, maar verspreid over de dag door kleinere porties te eten. Zo kan je lichaam de nodige voedingsstoffen geleidelijk opnemen. Suiker en al te bewerkte voeding ban je dan weer beter volledig uit je leven.

gezond afvallen

2. Je zult beter bewegen

Bewegen, da’s niet alleen drie keer per week joggen of zwemmen. Bewegen is ook een actieve levensstijl aanhouden. Als je gewicht wil verliezen op een gezonde manier, moet je je lichaamsbeweging inplannen. Een sportschema op maat is de oplossing! Op die manier heb je een extra motiverende factor om te gaan sporten, hou je de variatie hoog én kun je beter je resultaten opvolgen. Maar het gaat ook verder dan dat: neem de trap, fiets wat vaker, sta regelmatig recht als je een zittende job hebt …

Geleidelijk aan werk je zo aan een goeie core stability. Daarmee voorkom je blessures en verbeter je je (sport)prestaties. En wie beter sport, kan gezond afvallen.

Wil je een sportschema op maat, tips om je eetpatroon gezonder te maken en persoonlijke begeleiding op weg naar een gezonde levensstijl? Maak een afspraak met Nutrils en samen vinden we het gezonde spoor!

3. Je zult beter rusten

Je lichaam voldoende rust gunnen betekent niet alleen voldoende spreiding voorzien in je sportschema. Het betekent ook goed en vooral ook voldoende slapen. Je functioneert beter als je lichaam goed uitgerust is en je weert je beter tegen ziektes. Het is ook noodzakelijk om je lichaam goed te herstellen. Probeer elke dag op hetzelfde uur onder en vanonder de lakens te kruipen. Een goed slaapschema zorgt ervoor dat je elke dag de nodige rust vindt. Gezond afvallen zal je er niet rechtstreeks door doen, maar je lichaam zal er wel deugd van hebben, waardoor je alleen maar gemotiveerder blijft om je nieuwe gezonde levensstijl aan te houden.